ممیزی ISO

 

مراحل اخذ ایزو ISO

International Organization for Standardization

 

استانداردهای بین المللی ایزو (ISO) و حمایت از نوآوری  در هر لحظه و در هر نقطه ای از دنیا بروز می کند. تئودور لویت، اقتصاد دان و استاد سابق دانشکده بازرگانی هاروارد می گوید: “همانطور که انرژی سرمنشاء حیات است، ایده ها سرچشمه نوآوری به شمار می آیند، از این رو نوآوری، جرقه حیاتی همه تغییرات، بهبود امور و پیشرفت بشر است”.هیچ بخشی را نمی توان یافت که متاثر از نوآوری نباشد و این موضوع تبدیل به یک اصل ضروری در توسعه یافتگی سازمانهای دولتی و نهادهای خصوصی شده است. نوآوری را می توان عنصر کلیدی در انجام فعالیتهای اقتصادی و ایجاد رفاه اجتماعی دانست که از نگرانیهای اصلی جامعه اقتصادی،‌دولت و نهادهای مدنی می باشد. این گروه ها با چالشهای متعددی در حوزه هایی همچون توسعه پایدار، تغییرات آب و هوایی، نانو فناوری، منابع آب و انرژی مواجه هستند.

استانداردهای بین المللی نوآوری را به بازارها می آورند و سبب تسهیل توسعه بازارهای جدید و افزایش آگاهی و دانش مشتریان می شوند. این استانداردها تاثیرات مثبتی در جهانی که ما در آن زندگی می کنیم دارند و با ارایه راهکارها سبب دستیابی به منافع در کلیه بخشهای فعالیت از علوم مختلف تا فناوری، از مدیریت تا مسایل مالی و بازرگانی می گردد. استانداردها بنیان ایجاد نوآوری هستند و ابزاری کلیدی برای کمک به ایجاد نوآوری و افزایش کاربردهای خدمات و محصولات نوآورانه به شمار می آیند. بر اساس گزارش بانک جهانی،‌یکی از مهمترین مزایای اقتصادی استانداردها، افزایش کارآیی در تولید و ایجاد خلاقیت است.

سازمان ایزو به واسطه شبکه ارتباطی با اعضای خود که بالغ بر ۱۶۴ کشور می شوند، توانایی ارایه راهکارهایی برای مواجهه با چالشهای جهانی را دارد که با ترویج نوآوری، شناسایی، اولویت بندی و تدوین استانداردهای بین المللی، نیازهای بازار و جامعه را پیش بینی و مرتفع می سازد. استانداردهای ایزو دانش روز را به کاربران استانداردها منتقل می نمایند و به صورت همه جانبه به مقابله با چالشهای قرن بیست و یکم می روند. سیر تکاملی فناوری و انفجار اینترنتی، وب سایتها، مطبوعات اجتماعی و ارایه خدمات در لحظه (on line) سبب افزایش شمار چالشهای جدید برای صنایع و مشتریان شده است. استانداردهای بین المللی می توانند راهکارهای مورد نیاز به ویژه در مسایل مربوط به ایجاد قابلیت همکاری را ارایه نمایند که بدون آن حوزه های گوناگون فناوری، توانایی ایجاد پیوندهای لازم برای همکاری با یکدیگر را ندارند.

سازمان ایزو نقش به سزایی در تشویق به انجام رقابت، تولید محصولات و ارایه خدمات کارآمد وخلاقانه دارد. استانداردهای بین المللی بواسطه جهت نمایی عملکردهای آینده و اثر گذاری بر پیشرفتهای فناوری و فرآیند نوآوری سبب افزایش اعتبار و ارزش می شوند. سازمانها دلایل متعددی برای گسترش نوآوری و استفاده از استانداردهای بین المللی دارند. هر دو اقدام سبب بهبود کیفیت و کارآمدی فعالیتهای آنان، افزایش تبادل اطلاعات و افزایش ظرفیتهای سازمان جهت جذب و استفاده از فناوریهای جدید و علوم نوین می شود.

استانداردهای ایزو چارچوب و الزامات هماهنگ شده ای که در سطح جهانی مورد پذیرش مراجع قضایی باشد و بتوان از آن بهره جست را ارایه می نمایند. فناوری امروز به سرعت در حال تغییر است از این رو لزوم حفظ این روند در تدوین استانداردهای بین المللی ضروری است. یکی از اهداف برنامه راهبردی ایزو برای سالهای  2011-2018 ، تبدیل شدن این سازمان به بزرگترین مرجع تدوین کننده استانداردهای بین المللی مرتبط و با کیفیت بالا است.

برای نیل به این مقصود، ایزو در جستجوی روشهای جدید به منظور ایجاد نوآوری و بهبود فرآیند تدوین استاندارد است تا ضمن آنکه جدول زمانی تدوین استاندارد کوتاهتر می شود، اسناد با کیفیت تر با مقیاس ارتباط موضوعی بالاتر ارایه گردد. الزامات مشتریان همواره در حال تغییر و رشد است. با ظهور ابزارهای الکترونیکی جدید همچون گوشی های هوشمند، تبلت ها و نوت بوکها نیازهای کاربران نیز متفاوت شده است. این امر،‌ایزو را مجبور به انعطاف پذیری بیشتر و تطبیق دادن محتوا و قالب استانداردها در زمان انتقال اطلاعات نموده است. برای تامین نیازهای جدید بازار در حوزه فناوری، شورای سازمان ایزو در مارس ۲۰۱۰ پروژه ای را با هدف انتشار مطالب ایزو بر اساس قالب XML به اجرا گذاشت.

 

هدف ایزو

هدف ایزو از انجام نوآوریهای مستمر در فرآیند تدوین استاندارد، تامین هر چه بهتر الزامات ذینفعان است. هدف ما این است که ساده تر، سریعتر و بهتر باشیم. اگر ماهیت نوآوری تبدیل کردن ایده ها به دارایی های ملموس، بهبود محصولات، فرآیندها و خدمات باشد، استانداردهای بین المللی ایزو با اشاعه دانش و حمایت از ذینفعان و کمک به آنان در تولید محصولات مبتکرانه،‌انجام فرآیندها و ارایه خدمات به روش موثرتر به تقویت و ترویج هر چه بیشتر این امر خواهند پرداخت.

 

از ممیزی تا دریافت ایزو

موارد و نکات مختلفی وجود دارد که بر فرایند ممیزی و مراحل صدور گواهینامه ایزو موثر هستند.برای مثال روند ممیزی یک سازمان متقاضی اخذ ایزو که 1000کارمند در شیفت های کاری خود دارد با سازمانی که دارای 5 کارمند است متفاوت خواهد. در بخش زیر به مواد مهمی که در روند ممیزی و در نهایت صدور گواهینامه ایزو تاثیر دارند اشاره می کنیم :

1-      مقیاس و اندازه بزرگی  و وسعت سازمان

2-      تعداد قسمت هایی که باید مورد ارزیابی قرار بگیرند

3-      تعداد شیفت کاری سازمان

4-      تعداد کارکنان در هر شیفت

5-      معیار ارزیابی یا سیستم های مدیریتی که در شرکت یا سازمان اسقرار یافته است

6-      بررسی چارت سازمانی

7-      درخواست ممیزی بصورت ترکیبی یا یکپارچه

8-      وظایف افراد در شرکت یا سازمان

9-      ممیزی تخصصی از سازمان نسبت به درخواست ایزو مورد نظر

مراحل انجام کار :

·         تجزیه و تحلیل سیستم

·         پیش ممیزی ( در صورت درخواست سازمان )

·         ارزیابی سیستم ( ممیزی نهایی )

·         صدور گواهینامه ایزو

·         تمدید سال اول

·         تمدید سال دوم

·         ممیزی مجدد و صدور گواهینامه ایزو جدید

ارائه دهنده:

ISO 9001 2015 ISO 14001 2015 ISO 45001 2018 HSE-MS
 سیستم مدیریت کیفیت  سیستم مدیریت زیست محیطی سیستم مدیریت بهداشت و ایمنی شغلی مدیریت سیستم بهداشت،ایمنی و محیط زیست
IMS ISO 22000 2005 HALAL ISO 10006 2003
مدیریت سیستم یکپارچه ( پیشنیاز ISO9001.14001.45001) سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی استاندارد حلال سیستم مدیریت پروژه
ISO 3834 ISO 16817    
استاندارد اجباری جوش سیستم مدیریت طراحی داخلی ساختمان